Minilex - Lakipuhelin

Kuinka korkea ajoneuvon kuorma saa olla?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuorman ylittäessä ajoneuvon korkeuden on kuljettajan huolehdittava siitä, ettei kuorma esimerkiksi kokonsa tai suuren painonsa vuoksi haittaa ajoneuvon kuljettamista. Missään tapauksessa kuorma ei saa ilman lupaa olla 4,4 metriä korkeammalla tien pinnasta. Jos ajoneuvon korkeus on yli 4,20 metriä, kuljetuksen suorittajan ja kuljettajan on varmistettava, että kuljetuksen suorittaminen käytettävällä kuljetusreitillä on mahdollista ilman riskiä osumisesta tien yläpuolisiin rakenteisiin, kuten siltoihin.

Liikenteen turvallisuusvirasto voi myöntää yksittäiselle ajoneuvolle tai ajoneuvoyhdistelmälle poikkeuksen edellä mainitusta 4,4 metrin korkeusrajoituksesta, jos poikkeuksen myöntäminen on tarpeen uuden tekniikan kokeilun, tuotekehityksen tai muun erityisen syyn takia. Edellytyksenä on lisäksi, että poikkeuksen myöntäminen ei vaaranna liikenneturvallisuutta eikä vääristä kilpailua. Tällainen poikkeus voidaan myöntää määräaikaisena ja siihen voidaan liittää ehtoja.

Ajoneuvoa kuormattaessa on yleensäkin pyrittävä siihen, että painopiste pysyisi mahdollisimman alhaalla turvallisuuden edistämiseksi. Mikäli kuljettaa tavaraa henkilöauton katolla, on hyvä muistaa, että katolla kuljetettavan tavaran massa ei koskaan saa ylittää 10 % auton omasta massasta. Tällöinkin kuorman massan tulee pysyä kokonaismassan rajoissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]