Minilex - Lakipuhelin

Kuinka korkea ajoneuvon kuorma saa olla?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuorman ylittäessä ajoneuvon korkeuden on kuljettajan huolehdittava siitä, ettei kuorma esimerkiksi kokonsa tai suuren painonsa vuoksi haittaa ajoneuvon kuljettamista. Missään tapauksessa kuorma ei saa ilman lupaa olla 4,4 metriä korkeammalla tien pinnasta. Jos ajoneuvon korkeus on yli 4,20 metriä, kuljetuksen suorittajan ja kuljettajan on varmistettava, että kuljetuksen suorittaminen käytettävällä kuljetusreitillä on mahdollista ilman riskiä osumisesta tien yläpuolisiin rakenteisiin, kuten siltoihin.

Liikenteen turvallisuusvirasto voi myöntää yksittäiselle ajoneuvolle tai ajoneuvoyhdistelmälle poikkeuksen edellä mainitusta 4,4 metrin korkeusrajoituksesta, jos poikkeuksen myöntäminen on tarpeen uuden tekniikan kokeilun, tuotekehityksen tai muun erityisen syyn takia. Edellytyksenä on lisäksi, että poikkeuksen myöntäminen ei vaaranna liikenneturvallisuutta eikä vääristä kilpailua. Tällainen poikkeus voidaan myöntää määräaikaisena ja siihen voidaan liittää ehtoja.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ajoneuvoa kuormattaessa on yleensäkin pyrittävä siihen, että painopiste pysyisi mahdollisimman alhaalla turvallisuuden edistämiseksi. Mikäli kuljettaa tavaraa henkilöauton katolla, on hyvä muistaa, että katolla kuljetettavan tavaran massa ei koskaan saa ylittää 10 % auton omasta massasta. Tällöinkin kuorman massan tulee pysyä kokonaismassan rajoissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa