Minilex - Lakipuhelin

Rekisterikilvet ajoneuvoissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rekisterikilpiä ovat ajoneuvoon kiinnitettävät kilvet, joissa on ajoneuvon rekisteritunnus. Ajoneuvojen sekä peräkärryjen rekisterikilvet ovat pääsääntöisesti niin kutsuttuja EU-kilpiä. Niissä on kansallisuustunnus sekä vaalealla, heijastavalla pohjalla mustin merkein kaksi tai kolme kirjainta sekä enintään kolminumeroinen luku. Suomessa rekisteröidyissä ajoneuvoissa kilvestä löytyvät kansallisuustunnuksena kirjainyhdistelmä FIN.

Kansallisuustunnusta ei kuitenkaan ole esimerkiksi kaksi- tai kolmipyöräisen mopon rekisterikilvissä. Lisäksi mopon ja moottoripyörän rekisterikilvessä kirjain- ja numerosarjat ovat kahdella eri rivillä. Muuten kilvet ovat lähestulkoon samanlaiset.

Moottorikelkan rekisterikilvessä rekisteritunnus on merkitty mustin merkein keltaiselle, heijastavalle pohjalle, ja se koostuu enintään kolminumeroisen luvun ja 2–3 kirjaimen yhdistelmästä. Merkit ovat kahdella rivillä.

Perävaunun rekisterikilpi on muuten samanlainen kuin auton rekisterikilpi, mutta tunnuksen ensimmäinen kirjain on aina D, P tai W. Liikenteessä on myös vanhoja perävaunuja, joiden kilvissä on P ja toinen kirjain sekä nelinumeroinen luku. Vanhimmanmallisia tunnuksia on olemassa sekä valko- että mustapohjaisilla kilvillä.

Traktorin ja moottorityökoneen rekisterikilpeen on merkitty rekisteritunnus mustin merkein keltaiselle, heijastavalle pohjalle. Kuitenkin vanhimmissa traktorin rekisterikilvissä rekisteritunnus on merkitty punaisin merkein oranssille pohjalle. Traktorin ja moottorityökoneen rekisteritunnus koostuu enintään kolminumeroisen luvun ja enintään kolmen kirjaimen yhdistelmästä. Kirjain- ja lukusarja on erotettu toisistaan väliviivalla.

Museoauton rekisterikilpeen on merkitty rekisteritunnus valkoisin merkein mustalle pohjalle. Tunnus koostuu 2–3 kirjaimen ja enintään kolminumeroisen luvun yhdistelmästä. Kirjain- ja lukusarja on erotettu toisistaan viivalla. Museomoottoripyörän tunnus on lähes samanlainen, mutta siinä on aina kaksi kirjainta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]