Minilex - Lakipuhelin

Rekisterikilvet ajoneuvoissa

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Rekisterikilpiä ovat ajoneuvoon kiinnitettävät kilvet, joissa on ajoneuvon rekisteritunnus. Ajoneuvojen sekä peräkärryjen rekisterikilvet ovat pääsääntöisesti niin kutsuttuja EU-kilpiä. Niissä on kansallisuustunnus sekä vaalealla, heijastavalla pohjalla mustin merkein kaksi tai kolme kirjainta sekä enintään kolminumeroinen luku. Suomessa rekisteröidyissä ajoneuvoissa kilvestä löytyvät kansallisuustunnuksena kirjainyhdistelmä FIN.

Kansallisuustunnusta ei kuitenkaan ole esimerkiksi kaksi- tai kolmipyöräisen mopon rekisterikilvissä. Lisäksi mopon ja moottoripyörän rekisterikilvessä kirjain- ja numerosarjat ovat kahdella eri rivillä. Muuten kilvet ovat lähestulkoon samanlaiset.

Moottorikelkan rekisterikilvessä rekisteritunnus on merkitty mustin merkein keltaiselle, heijastavalle pohjalle, ja se koostuu enintään kolminumeroisen luvun ja 2–3 kirjaimen yhdistelmästä. Merkit ovat kahdella rivillä.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Perävaunun rekisterikilpi on muuten samanlainen kuin auton rekisterikilpi, mutta tunnuksen ensimmäinen kirjain on aina D, P tai W. Liikenteessä on myös vanhoja perävaunuja, joiden kilvissä on P ja toinen kirjain sekä nelinumeroinen luku. Vanhimmanmallisia tunnuksia on olemassa sekä valko- että mustapohjaisilla kilvillä.

Traktorin ja moottorityökoneen rekisterikilpeen on merkitty rekisteritunnus mustin merkein keltaiselle, heijastavalle pohjalle. Kuitenkin vanhimmissa traktorin rekisterikilvissä rekisteritunnus on merkitty punaisin merkein oranssille pohjalle. Traktorin ja moottorityökoneen rekisteritunnus koostuu enintään kolminumeroisen luvun ja enintään kolmen kirjaimen yhdistelmästä. Kirjain- ja lukusarja on erotettu toisistaan väliviivalla.

Museoauton rekisterikilpeen on merkitty rekisteritunnus valkoisin merkein mustalle pohjalle. Tunnus koostuu 2–3 kirjaimen ja enintään kolminumeroisen luvun yhdistelmästä. Kirjain- ja lukusarja on erotettu toisistaan viivalla. Museomoottoripyörän tunnus on lähes samanlainen, mutta siinä on aina kaksi kirjainta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa