Minilex - Lakipuhelin

Työsuhteen ehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työehtosopimuksissa sovitaan aina työsuhteen vähimmäisehdoista, joita ei voida alittaa työsopimuksessa. Työsopimuksessa voidaan kuitenkin sopia työehtosopimusta paremmista ehdoista. Työsuhteen ehdoista on joka tapauksessa aina sovittava.

Työnantaja solmii uuden työntekijän kanssa työsopimuksen, joka on tavallisesti kirjallinen. Suositeltavaa on, että työsopimus on juuri kirjallinen. Näin työsopimuksesta voidaan myöhemmin tarkastaa, mitä on sovittu. Työsopimuksessa sovitaan palkka ja työtehtävät sekä kaikki muut työhön liittyvät edut ja ehdot. Siinä tapauksessa, että kirjallista työsopimusta ei ole tehty, työnantajan on ilman pyyntöä annettava kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista.

Työnantajan tulee antaa työntekijälle kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde tai yli kuukauden jatkuva työsuhde. Selvityksestä tulee käydä ilmi muun muassa työnteon alkamisajankohta, työnantajan sekä työntekijän koti- tai liikepaikka, koeaika, työntekopaikka, työntekijän työtehtävät, säännöllinen työaika ja irtisanomisaika tai sen määräytymisen peruste. Siinä tapauksessa, että työnantaja ei toimita selvitystä työnteon keskeisistä ehdoista, hänet saatetaan tuomita maksamaan sakkoja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa