Minilex - Lakipuhelin

Työsopimus soveltamisala

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimus on työnantajan ja työntekijän välinen sopimus, ja sen sisältö voi vaihdella jokaisen työntekijän kohdalla erikseen. Työsopimusta laatiessa on kuitenkin otettava huomioon vallitseva lainsäädäntö ja työehtosopimukset.

Yleensä kiellettyä on sopia asioista työntekijän haitaksi niin, että hänen työsopimuksensa ehdot muodostavat laista tai työehtosopimuksen sisällöstä huonommiksi. Työsopimus sitoo molempia sen osapuolia. Työnantajan tärkein velvollisuus on palkanmaksu työntekijän työsuoritusta vastaan. Tämän lisäksi laissa säädellään esimerkiksi velvollisuudesta huolehtia työntekijöiden työterveyshuollosta, työturvallisuudesta ja muista työntekoon vaikuttavista asioista.

Työehtosopimus sitoo, eli sen allekirjoittaessa työntekijälle muodostuu työntekovelvollisuus. Molempien osapuolien on noudatettava työsopimuksen sisältöä, ja sen yksipuolinen muuttaminen on yleensä kiellettyä ellei käsillä ole esimerkiksi irtisanomisperuste taloudellisista- tai tuotannollisista syistä johtuen.

Työsopimuksessa on yleensä mainittu myös työsuhteen päättämisperusteet, eli irtisanomisaika, tai määräaikaisuuden peruste jolloin työsuhde päättyy ilman irtisanomisaikaa. 

Työsopimusta siis sovelletaan työsuhteeseen, joka muodostuu työnantajan ja työntekijän välille heidän allekirjoittaessaan sopimuksen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa