Minilex - Lakipuhelin

Työpaikkaa koskeva ehtomuutos

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työpaikkaa koskeva ehto voi olla määritelty työsopimuksessa hyvinkin tarkasti. Tällöin työnantajalla on mahdollisuus muuttaa työntekijän työn tekopaikkaa ainoastaan, jos on olemassa irtisanomisperuste.

Jos työpaikka on määritelty väljästi, esimerkiksi siten, että työn sijaintipaikka määräytyy työtehtävien mukaisesti tai että se on työsuhteen alkaessa tietty toimipaikka, on työnantajalla suuremmat mahdollisuudet muuttaa työn tekopaikkaa. Samalla työntekijällä on myös velvollisuus siirtyä työn mukaiseen paikkaan työnantajan määräysten mukaisesti, jos työsopimuksessa työn sijaintia ei ole tarkasti määritelty. Mahdollista kuitenkin on, että työsuhteen aikana työn tekopaikaksi on vakiintunut tietty toimipiste, jolloin työnantaja ei yksipuolisesti enää voi muuttaa työpaikkaa.

Työpaikan muutokseen on oltava asiallinen syy. Olennaiset työpaikan muutokset eivät ole mahdollisia tehdä yksipuolisesti, vaan niihin vaaditaan aina työntekijän suostumus. Työpaikan muutos voi koitua olennaiseksi, jos työmatkan pituus ja siihen käytetty aika lisääntyvät huomattavasti. Periaatteessa yksipuoliset muutokset on mahdollista toteuttaa työssäkäyntialueen sisällä, koska työnantaja ei voi edellyttää työntekijän muuttavan toiselle paikkakunnalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa