Minilex - Lakipuhelin

Sukunimen vaihtaminen harkinta-aikana

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

 

Puoliso voi muuttaa sukunimensä ilmoitusteitse vain avioliittoa solmittaessa. Avioeron harkinta-aika tarkoittaa aikaa, jolloin avioliitto on vielä voimassa. Sen aikana puolisot voivat harkita, vievätkö he avioeroprosessinsa loppuun ja eroavat lopullisesti, vai jatkavatko he yhteiseloa. Nykyisen etu- ja sukunimilain mukaan puoliso ei voi enää muuttaa sukunimeään ilmoituksella harkinta-aikana, vaan nimen muuttamiseksi on tehtävä aina hakemus.

Mikäli avioliitto on purkautunut avioeron tai puolison kuoleman johdosta, voi puoliso ottaa takaisin sen sukunimen, joka hänellä oli viimeksi naimattomana ollessaan. Tällöinkin nimen muuttaminen tapahtuu hakemuksella.

Hakemus tehdään kirjallisesti Digi- ja väestötietovirastolle. Siinä on mainittava haluttu sukunimi ja haluttu nimi on perusteltava, ellei se ole selvästi tarpeetonta. Perusteleminen on tarpeetonta, jos nimen vaihdos perustuu sellaisten perhesuhteiden muutokseen, jotka viranomaiset voivat todeta väestötietojärjestelmästä tai muuten. Hakemus voidaan tehdä joko sähköisellä lomakkeella, asioimalla henkilökohtaisesti viraston toimipisteessä tai lähettämällä se sähköpostilla tai postitse.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]