Minilex - Lakipuhelin

Lapsen toinen nimi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapselle on syntymän johdosta annettava vähintään yksi etunimi. Etunimiä voi olla enintään neljä, joten lapsella voi olla toisen nimensä lisäksi myös kolmas ja neljäs nimi. Nimiä ei kuitenkaan luonnollisesti tarvitse olla neljää, vaan kyse on ainoastaan enimmäismäärästä. Lapselle voidaan siten antaa tyypillisesti esimerkiksi ensimmäisen nimensä lisäksi vain toinen etunimi.

Yhdysmerkillä yhdistetty tai yhteen kirjoitettu nimi, joka on muodostettu kahdesta etunimestä, katsotaan kuitenkin vain yhdeksi nimeksi. Lapsen nimeksi voi siis tulla esimerkiksi Anna-Sofia Laura Sini Olivia.

Etunimiä ja niiden määrää voidaan myös muuttaa. Jos lapselle on esimerkiksi annettu syntymässään vain yksi etunimi, voidaan hänen nimeään muuttaa sillä tavoin, että hänelle annetaan toinen tai lisäksi myös kolmas ja neljäs etunimi. Neljä etunimeä on kuitenkin myös nimen muuttamisen osalta etunimien enimmäismäärä.

Etunimeä muuttamalla on myös mahdollista muuttaa etunimien keskinäistä järjestystä. Esimerkiksi lapsen toinen nimi voidaan muuttaa ensimmäiseksi nimeksi ja niin edelleen. Nimen muuttaminen voi myös tapahtua lisäämällä yhdysmerkki esimerkiksi kahden etunimen väliin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa