Minilex - Lakipuhelin

Sukunimen muuttaminen erotessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Puoliso voi erotessa, avioliiton purkautumisen jälkeen, muuttaa sukunimensä tai sukunimiyhdistelmänsä, jonka hän toiselta puolisolta sai avioliiton perusteella. Tällöin hän yleensä ottaa käyttöönsä sen sukunimen tai sukunimiyhdistelmän, joka on kuulunut hänelle aiemmin. Sukunimiyhdistelmä tarkoittaa kahdesta eri sukunimestä väliviivalla tai erikseen kirjoitettuna muodostettua yhdistelmää.

Hakemuksella voidaan myös luopua nykyiseen sukunimiyhdistelmään kuuluvasta sukunimestä. Lisäksi sillä voidaan poistaa tai lisätä väliviiva sukunimiyhdistelmään.

Hakemus sukunimen muuttamisesta tehdään kirjallisesti Digi- ja väestötietovirastolle. Hakemuksessa on ilmoitettava haluttu sukunimi ja perusteet uudelle sukunimelle, ellei se ole selvästi tarpeetonta. Jos puoliso haluaa hakea paluuta vanhaan sukunimeensä, hän voi hakea sitä Digi- ja väestötietoviraston verkkopalvelussa. Tästä hakemuksesta peritään 45e käsittelymaksu.

Muissa tapauksissa nimi voidaan muuttaa sähköisellä verkkolomakkeella, asioimalla Digi- ja väestötietoviraston toimipisteessä tai lähettämällä hakemus postitse tai sähköpostilla. Näissä tapauksissa hakemuksesta peritään 110e käsittelymaksu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa