Minilex - Lakipuhelin

Saako traktoriin ottaa kyytiläisiä?


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Traktoriin ja moottorityökoneeseen saa kuljettaja ottaa lisäkseen kuljetettavaksi enintään kaksi henkilöä. Näille lisämatkustajille on kaikesta huolimatta järjestettävä kiinteät ja turvalliset istuimet. Edellytyksenä kuljettamisen laillisuudelle on myös se, etteivät henkilöt saa haitata kuljettajan näkyvyyttä, eikä henkilöiden kuljetuksesta saa olla muutoinkaan haittaa ajoneuvon kuljettamiselle.

On huomattava, että istuinten tulee täyttää myös EU-direktiivin asettamat vaatimukset. Istuimien on muun muassa oltava vähintään 400 mm leveitä ja vähintään 300 mm syviä. Ne on myös varustettava vähintään 200 mm ja korkeintaan 250 mm korkealla selkänojalla, johon liittyy sivutuki.

Umpinaisella ohjaamolla varustetussa traktorissa ja moottorityökoneessa saa kuljettaa lasta, jos lapsen kuljettamista varten ajoneuvoon on kiinnitetty lapsen pituuteen ja painoon nähden sopiva turvaistuin tai muu lasten turvalaite. Kahden aikuisen henkilön kuljettaminen ei estä lapsen kuljettamista, sillä lasta voidaan kuljettaa traktorissa siitä huolimatta, että kyydissä on jo kaksi henkilöä. Asianmukaisen lapsen turvalaitteen käyttämispakkoa ei sovi kuitenkaan unohtaa.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa