Minilex - Lakipuhelin

Rekisteröintitodistus ja sen merkitys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

16.11.2015 alkaen rekisteröintitodistuksen I osaa ei enää tarvitse pitää mukana ajon aikana Suomessa, eikä paperista rekisteröintitodistusta enää edes tulosteta automaattisesti, sillä poliisi pystyy näkemään ajoneuvon tiedot suoraan tietojärjestelmästä. Vain raskaille ajoneuvoille eli linja-autoille ja kokonaismassaltaan yli 3500 kg painaville kuorma-autoille ja perävaunuille tulostetaan edelleen I osa (tekninen osa) ja se osa pidettävä ajossa mukana vuoden 2016 loppuun asti. Muissa ajoneuvoissa paperinen I osa on pidettävä ajon aikana mukana vain, jos ajoneuvolla lähdetään ulkomaille.

Nykyisin myöskään rekisteröintitodistuksen II osaa ei tarvita rekisteri-ilmoituksen tekemiseen, sillä oman ajoneuvon rekisteri-ilmoituksia voi tehdä ilman paperista rekisteröintitodistusta Trafin sähköisissä palveluissa, vakuutusyhtiön palveluissa tai katsastustoimipaikalla.

Ajoneuvon ensirekisteröinnistä, muutosrekisteröinnistä, liikennekäytöstä poistosta ja liikennekäyttöön otosta annetaan kuitenkin pyynnöstä rekisteröintitodistus, joka on kaksiosainen. Rekisteröintitodistuksen I ja II osa annetaan pyynnöstä ajoneuvon omistajalle ja rekisteröintitodistuksen I osa ajoneuvon haltijalle. Ensimmäistä osaa kutsutaan yleisesti tekniseksi osaksi, sillä se sisältää ajoneuvon teknisiä tietoja sekä omistajan ja haltijan tiedot. Toista osaa kutsutaan ilmoitusosaksi, sillä sitä voi käyttää esimerkiksi muutosilmoitusten tekemiseen.

Kaikki vanhat rekisteröintitodistukset rekisteriotteet kelpaavat jatkossakin niin ajoneuvon rekisteröintiin kuin liikenteessä käyttöön – myös ulkomailla. Toistaiseksi Suomessa ei aiota vaihtaa vanhoja rekisteriotteita tai rekisteröintitodistuksia uusiin rekisteröintitodistuksiin.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa