Minilex - Lakipuhelin

Pysäköintikiekkoon merkittävä saapumisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pysäköintikiekkoa on käytettävä niillä alueilla, joilla ei ole maksullista pysäköintiä ja joihin autoa ei saa kuitenkaan pysäköidä ilman pysäköintikiekkoa. Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus osoitetaan liikennemerkein.

Yleisesti parkkikiekoksi kutsuttu muovinen ja sini-valkoinen kiekko on ulkomuodoltaan 10-11 cm leveä ja 13-15 cm korkea. Siinä on etukansi, jonka takana on pyörivä kiekko kellonaikoja osoittavine numeroineen. Kiekko näkyy etukannessa olevan aukon läpi.

Pysäköintikiekkoon on merkittävä saapumisajaksi pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti, siitä riippuen kumpi ajankohta on aikaisempi. Jos pysäköit auton esimerkiksi klo 13.40, kiekko tulee siirtää tasan kello kahteen, koska se on pysäköinnin alkamisesta seuraava tasatunti. Helposti voi kuvitella, että parkkiaikaa voisi pidentää siirtämällä kiekkoa myöhemmin taas uuteen saapumisajankohtaan, mutta tällainen on lainsäädäntömme nojalla kiellettyä.

Pysäköintikiekko tulee sijoittaa näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle. Kiekon tulee olla selkeästi ulkoapäin luettavissa. Tuulilasin sisäpuolella ei saa olla pysäköinnin aikana kuin yksi kiekko kerrallaan sijoitettuna näkyviin.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa