Minilex - Lakipuhelin

Osa-aikatyöstä ja sen edellytyksistä


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Osa-aikatyötä voidaan poikkeuksellisesti tehdä myös silloin, jos työnantaja yksipuolisesti muuttaa työsuhteen osa-aikaiseksi. Tämä poikkeuksellinen, työnantajan yksipuolisesti suorittama työsuhteen muuttaminen on mahdollista vain silloin, kun olemassa on taloudellisista ja tuotannollisista syistä johtuva irtisanomisperuste.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työnantajan tilanteesta johtuen tarjolla ei ole enää kokoaikaista työtä, vaan ainoastaan osa-aikaista työtä. Työnantajan on noudatettava irtisanomisaikaa muuttaessaan yksipuolisesti työsuhteen osa-aikaiseksi.

Normaalista työstä osa-aikatyö eroaa siinä, että työaika osa-aikatyössä on lyhyempi kuin säännöllisessä työssä. Työntekijä voi siten tehdä esimerkiksi muutaman tunnin töitä päivässä tai vaihtoehtoisesti muutaman kerran viikossa täyden työpäivän. Osa-aikaisena tehtävän työn määrästä ja jakautumisesta sovitaan yleisesti työsopimuksessa.

Osa-aikatyötä voidaan tehdä ensinnäkin erikseen tehdyn sopimuksen myötä ja lisäksi osa-aikatyötä voidaan tehdä myös siinä tapauksessa, jos työntekijä siirtyy osa-aikaeläkkeelle.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa