Minilex - Lakipuhelin

Nuoren työntekijän asema työsuhteessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nuorena työntekijänä pidetään alle 18-vuotiasta työntekijää. Nuoria työntekijöitä suojataan lähtökohtaisesti tarkemmin kuin muita työntekijöitä ja sen vuoksi näiden työn tekemisellekin on asetettu eräitä rajoittavia tekijöitä.

Ensinnäkin vakituiseen työhön voidaan ottaa vain 15 vuotta täyttänyt ja oppivelvollisuutensa suorittanut henkilö. 14 vuotta täyttänyt tai saman kalenterivuoden aikana täyttävä henkilö voidaan ottaa vain sellaisee kevyeen työhön, joka ei vahingoita nuoren terveyttä, kehitystä tai koulunkäyntiä. Alle 14-vuotiaat voivat tehdä esiintymis- tai avustamistöitä esimerkiksi kulttuuritilaisuuksissa vain aluehallintoviraston poikkeusluvalla.

Alle 15-vuotiaan työntekijän työsopimuksen tekee työntekijän huoltaja tai huoltajan luvalla työntekijä itse. Sen sijaan 15-vuotias työntekijä voi itsekin tehdä sekä irtisanoa ja purkaa työsopimuksen. Alle 18-vuotiaan työsopimuksen voi purkaa myös työntekijän huoltaja, jos purkaminen on aiheellista nuoren kasvatuksen, kehityksen tai terveyden kannalta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa