Minilex - Lakipuhelin

Nopeusrajoitukset yleisillä teillä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikenneministeriö antaa yleiset määräykset nopeusrajoituksista, jotka kertovat liikenneväylälle asetetun suurimman sallitun ajonopeuden. Nopeusrajoitus osoitetaan liikennemerkein, mutta mikäli liikennemerkkiä ei ole, noudatetaan yleisiä nopeusrajoituksia. Yleisten nopeusrajoitusten mukaan ajoneuvojen suurin sallittu nopeus taajamien ulkopuolella on 80 km/h ja taajamissa taas 50 km/h.

Eri ajoneuvoluokkia koskevat vielä erityiset nopeusrajoitukset. Esimerkiksi paketti- ja kuorma-auton sekä matkailuauton suurimmat sallitut ajonopeudet ovat alhaisemmat kuin tavallisella henkilöautolla. Matkailuauton suurin sallittu nopeus tiellä on 80 km/h liikennemerkein osoitetusta nopeusrajoituksesta huolimatta, kuten on myös henkilöautoon liitetyn peräkärryn kuljetuksessa. Matkailuautolla saa kuitenkin tietyin edellytyksin ajaa korkeintaan 100 kilometrin tuntivauhtia.

15 vuotta täyttänyt nuori voi hankkia itselleen ajoluvan mopon tai mopoauton kuljettamiseen. Mopokortin saamiseen tarvitaan nykyisin teoriakokeen lisäksi käsittelykokeen hyväksytty suorittaminen, mutta tästäkin huolimatta mopon suurin sallittu ajonopeus on edelleen 45 km/h, pienitehoisen mopon kuitenkin vain 25 km/h.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa