Minilex - Lakipuhelin

Määräaikainen työsopimus vaatii perustellun syyn

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräaikaiselle työsopimukselle on oltava perusteltu syy, jos työnantaja vaatii työsopimusta määräaikaiseksi. Ilman perusteltua syytä tehty määräaikainen työsopimus on voimassa toistaiseksi. Perusteltuna syynä voidaan pitää esimerkiksi työn luonnetta, kausiluonteisuutta, harjoittelua tai yrityksen toimintaan liittyvää syytä.

Työntekijän aloitteesta tehtyyn määräaikaiseen työsopimukseen ei tarvita perusteltua syytä. Määräaikaista työsopimusta ei ilman nimenomaista ehtoa voida irtisanoa. Määräaikainen työsopimus onkin voimassa ennalta sovitun ajan tai kunnes sopimuksessa tarkoitettu työ, kuten tietty urakka, on tehty loppuun.

Määräaikainen työsopimus voidaan solmia enintään viideksi vuodeksi. Viiden vuoden jälkeen määräaikaistakin sopimusta on pidettävä toistaiseksi voimassa olevana. Jos määräaikaisia työsopimuksia on tehty useampia peräkkäin ilman perusteltua syytä, on sopimusta pidettävä toistaiseksi voimassa olevana. Myös silloin, jos ensimmäinen määräaikainen sopimus on tehty ilman perusteltua syytä, on sopimusta pidettävä toistaiseksi voimassa olevana jo siitä lähtien.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa