Minilex - Lakipuhelin

Määräaikainen työsopimus vaatii perustellun syyn


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Määräaikaiselle työsopimukselle on oltava perusteltu syy, jos työnantaja vaatii työsopimusta määräaikaiseksi. Ilman perusteltua syytä tehty määräaikainen työsopimus on voimassa toistaiseksi. Perusteltuna syynä voidaan pitää esimerkiksi työn luonnetta, kausiluonteisuutta, harjoittelua tai yrityksen toimintaan liittyvää syytä.

Työntekijän aloitteesta tehtyyn määräaikaiseen työsopimukseen ei tarvita perusteltua syytä. Määräaikaista työsopimusta ei ilman nimenomaista ehtoa voida irtisanoa. Määräaikainen työsopimus onkin voimassa ennalta sovitun ajan tai kunnes sopimuksessa tarkoitettu työ, kuten tietty urakka, on tehty loppuun.

Määräaikainen työsopimus voidaan solmia enintään viideksi vuodeksi. Viiden vuoden jälkeen määräaikaistakin sopimusta on pidettävä toistaiseksi voimassa olevana. Jos määräaikaisia työsopimuksia on tehty useampia peräkkäin ilman perusteltua syytä, on sopimusta pidettävä toistaiseksi voimassa olevana. Myös silloin, jos ensimmäinen määräaikainen sopimus on tehty ilman perusteltua syytä, on sopimusta pidettävä toistaiseksi voimassa olevana jo siitä lähtien.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa