Minilex - Lakipuhelin

Liikenteenohjauksesta vastaa yleensä poliisi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntöisesti liikenteenohjaajina toimivat poliisit. Tarkemmin säädetyissä tapauksissa sotilaspoliisi ja asianomaisen viranomaisen tehtävään määräämät henkilöt voivat myös toimia liikenteenohjaajina.

Sotilaspoliisit ja muut poliisin määräämät henkilöt voivat toimia poliisin apuna vastaten liikenteenohjauksesta esimerkiksi silloin, kun poliisin omat resurssit eivät riitä liikenteen ohjaamiseen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi urheilukilpailut, kansanjuhlat sekä muut suuremmat tilaisuudet. Sotilaspoliisit antavat poliiseille virka-apua ja tienkäyttäjien on näin ollen noudatettava myös sotilaspoliisien antamia merkkejä.

Laissa on lisäksi säädetty, että liikenteenohjaajalla on oltava päällään selvästi erottuva vaatetus tai tunnusmerkki, joten kenellekään tienkäyttäjälle ei voi jäädä epäselväksi, kenen ohjausta on noudatettava. Jos joku muu kuin virkapukuinen poliisi on ohjaamassa liikennettä, on hänen ohjatessaan käytettävä pysäytysmerkkinä pienikokoista ajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkkiä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa