Minilex - Lakipuhelin

Liikennekäytöstä poistetusta ajoneuvosta ei tarvitse suorittaa ajoneuvoveroa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvoveroa ei tule maksaa ajoneuvosta, joka on asianmukaisesti poistettu liikennekäytöstä. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa ajaa ja käyttää sitä liikenteessä ilman ajoneuvoveron maksuvelvollisuutta ainoastaan tietyissä laissa erikseen säädetyissä tilanteissa.

Mikäli ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä ja määräaikaiskatsastus ajoneuvoon on tiedossa, saa ajoneuvon siirtää katsastukseen sille erikseen varattuna aikana. Tällöin katsastusaika tulee olla nimenomaan sovittuna, eikä ajoneuvoa saa kuljettaa muualle, eikä samalla matkalla saa esimerkiksi käväistä nopeasti kaupassa. Riippumatta siitä, läpäiseekö ajoneuvo katsastuksen vai ei, ajoneuvon voi kuitenkin ajaa suorinta tietä takaisin paikkaan, jossa sitä säilytetään tai jossa se voidaan tarkoituksenmukaisesti korjata.

Liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa saa myös joutumatta maksamaan ajoneuvoveroa käyttää liikenteessä ja muualla sen vuorokauden loppuun, jona liikennekäytöstä poistoa koskeva kausi alkaa. Myös Liikenteen turvallisuusviraston määräajaksi myöntämällä koenumerotodituksella saa ajaa rajoitetusti ja tilapäisesti liikenteessä ja muualla ilman velvollisuutta ajoneuvoveron maksamaiseen. Sama koskee Liikenteen turvallisuusviraston tai Tullin liikennekäytöstä poistetulle ajoneuvolle myöntämää siirtolupaa. Liikennekäytöstä poistetun maasta vientiä varten rekisteröidyn vientikilvillä varustetun ajoneuvon voi viedä maasta joutumatta maksamaan ajoneuvoveroa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa