Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön rasite kiinteistön kaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaupattavaan kiinteistöön voi kuulua rasitteita, jotka rajoittavat omistajan oikeutta käyttää kiinteistöä. Rasite on kiinteistöön perustettu käyttö- tai nautintaoikeus kiinteistöön, joka on perustettu toisen kiinteistön hyväksi. Rasite voi olla tieyhteys, venevalkama, veden tai muun aineksen ottamisoikeus, veden johtamisoikeus, pysäköintipaikka tai esimerkiksi vesijohdon sijoittamisoikeus. Rasitteet perustetaan kiinteistönmuodostamisen yhteydessä tai rasitetoimituksessa.

Kiinteistölle kirjattu rasiteoikeus sitoo kiinteistön uutta omistajaa kiinteistöä luovutettaessa. Kiinteistön kauppakirjassa on mainittava kaikki rasitteet, joita kiinteistöön kuuluu. Myyjän on myös ilmoitettava ostajalle rasitteen kaltaisista oikeuksista, joita kiinteistöön kuuluu ja jotka eivät tule ilmi kiinteistörekisterin otteesta tai rasitustodistuksesta. Ostajan tulee selvittää ennen kiinteistön kauppaa kiinteistöä koskevista asiakirjoista, mitä rasitteita kiinteistöön mahdollisesti kuuluu, sillä ne rajoittavat kiinteistön omistajan oikeutta kiinteistöön. Maanmittauslaitokselta voi hankkia kiinteistön rasitustodistuksen. Kiinteistön omistaja, jonka kiinteistöllä on rasite, voi saada korvausta sen perustamisesta ja sen aiheuttamasta menetyksestä.

Ennen kuin kiinteistön omistusoikeus on sitovasti siirtynyt ostajalle, ostajalla ja myyjällä on yhteinen oikeus perustaa kiinteistöä koskevia oikeuksia. Ostaja tarvitsee myyjän suostumuksen perustaa kiinteistöä rasittavia oikeuksia silloin kun omistusoikeus ei ole vielä lopullisesti siirtynyt ostajalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]