Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti osamaksulla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirjassa voidaan tietenkin vapaasti sopia, että kiinteistön hinta maksetaan osissa. Kiinteistökauppaan ei kuitenkaan sovelleta lakia osamaksukaupasta, vaikka kiinteistön kauppahinta maksettaisiin useammassa erässä.

Kiinteistön omistusoikeus siirtyy ostajalle kaupantekohetkellä, vaikka kauppahintaa ei olisi maksettu kokonaan. Tästä voidaan kuitenkin poiketa ottamalla kauppakirjaan ehto, jonka mukaan kiinteistön omistusoikeus siirtyy ostajalle vasta, kun koko kauppahinta on maksettu. Jos tämänkaltainen ehto on kauppakirjassa, myyjä voi purkaa kaupan ja vaatia kiinteistöä takaisin hallintaansa, jos ostaja ei saa kauppahintaa suoritettua.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön myyjän kannalta on siis erityisen tärkeää, että hän pidättää kiinteistön omistusoikeuden itsellään, jos kauppahinta sovitaan maksettavaksi useassa erässä. Myyjä voi tietenkin myös edellyttää, että ostaja asettaa velalle riittävän vakuuden osamaksukaupassa. Jos vakuus on riittävän suuri, myyjän ei välttämättä tarvitse pidättää omistusoikeutta kiinteistöön.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa