Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirjan oikaisu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirjan oikaisulla tarkoitetaan kauppakirjassa olevan virheen korjaamista. Riippuen siitä, minkälainen virhe on kyseessä, on kaupan osapuolilla mahdollisuuksia virheen korjaamiseen.

Kiinteistön kauppakirjassa voi olla muotovirhe, jos jokin seikka on erheessä kirjoitettu kauppakirjaan väärin. Virhe voidaan tällöin oikaista oikeanlaisella tulkinnalla vastaamaan sitä, mitä kaupan osapuolet ovat tarkoittaneet. Jos muotovirhe on erittäin vakava, voi kauppa olla pätemätön. Pätemättömyys voidaan vahvistaa tuomioistuimen päätöksellä.

Kiinteistönkaupassa on virhe myös silloin, jos ostajalla on ollut virheellinen käsitys jostain kiinteistön ominaisuudesta, ja myyjä on jättänyt tämän käsityksen oikaisematta. Ostajan virheellisen käsityksen on täytynyt vaikuttaa kiinteistön soveltumiseen aiottuun käyttöön. Jos kiinteistössä on tällainen virhe myyjän laiminlyönnin vuoksi, ostaja voi vaatia hinnanalennusta, tai jos virhe on olennainen, voi ostaja vaatia kaupan purkua. Ostajalla on lisäksi oikeus saada vahingonkorvausta vahingostaan.

Kirjaamisviranomainen voi oikaista virheen itseoikaisumenettelyssä eräin edellytyksin. Asiavirheen korjaamiseen on kuitenkin kuultava kaupan osapuolia. Teknisen virheen korjaamisessa virheellinen ratkaisu poistetaan ja asia voidaan ratkaista uudelleen tai muuttaa muilta osin.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä kauppakirjan oikaisemisesta, voit ottaa yhteyttä lakimieheen esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]