Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja piilevä virhe

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupassa piilevä virhe eli myös niin kutsuttu salainen virhe tarkoittaa sitä, että myyjä ei kaupan tekohetkellä tiennyt eikä hänen olisi pitänytkään tietää virheestä. Myyjälle syntyy vastuu virheestä, vaikka myyjä olisi asianmukaisesti täyttänyt tiedonantovelvollisuutensa ja ostaja olisi vastaisuudessaan täyttänyt ennakkotarkastusvelvollisuutensa. Piilevät virheet eivät välttämättä tule esiin edes asiantuntijan tekemässä kuntotarkastuksessa.

Salainen virhe on olemassa, jos kiinteistö poikkeaa laadultaan merkittävästi siitä, mitä myydyn kaltaiselta kiinteistöltä voidaan kauppahinta sekä muut olosuhteet huomioiden perustellusti edellyttää. Jotta kyse olisi piilevästä virheestä, täytyy sen olla merkittävä. Se, mikä kussakin tapauksessa katsotaan merkittäväksi virheeksi, arvioidaan tapauskohtaisesti ja yksilöllisesti. Arvioinnissa huomioidaan kauppahinta sekä muut olosuhteet suhteessa siihen, mitä myydyn kaltaiselta kiinteistöltä voidaan perustellusti odottaa. Käytännössä merkittävyys-kynnys ylittyy, kun korjauskustannukset ovat noin viisi prosenttia kauppahinnasta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Salaiset virheet kiinteistönkaupassa aiheuttavat suuriakin riitoja osapuolten välillä. Mikäli sinulla heräsi lisäkysymyksiä piilevien virheiden suhteen, kannattaa olla yhteydessä Minilexin lakimiehiin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa