Minilex - Lakipuhelin

Kännykän käyttö ajon aikana edellyttää hands free -laitetta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Matkapuhelimen käyttö ajon aikana lisää onnettomuusalttiutta, sillä kuljettajan liikenteen seuraaminen häiriintyy ja ajoneuvon hallinta ei ole yhtä tehokasta, jos toisella kädellä pidetään matkapuhelinta korvalla. Nykyinen lainsäädäntömme kieltääkin radion, soittimen, puhelimen, television sekä muiden viestintälaitteiden käyttämisen ajon aikana siten, että laitteen käyttö haittaa ajoneuvon hallitsemista tai kuljettajan keskittymistä.

Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää matkapuhelinta siten, että pitää sitä kädessään. Toisin sanoen matkapuhelimeen saa ajon aikana puhua vain, mikäli käyttää hands free -laitetta, jolloin sananmukaisestikin kädet ovat vapaana puhelun aikana. Mikäli kuljettaja ei ajaessaan käytä puhelun aikana hands free -laitetta, poliisi voi sakottaa häntä.

Jos kuljettaja ei omista hands free -laitetta, ainut vaihtoehto puhelimeen vastaamiseksi autossa tai sillä soittamiseksi on pysähtyä turvalliseen pysähtymispaikkaan tien reunaan tai muuhun paikkaan, missä ei ole häiriöksi muulle liikenteelle. Pelkkä pysähtyminen liikennevaloihin ei oikeuta soittamaan edes pikaisesti, sillä siitä voidaan myös sakottaa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa