Minilex - Lakipuhelin

Ajoradalle pysähtynyt ajoneuvo vaatii varoituskolmion

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli ajoneuvo on pysähtynyt taajaman ulkopuolelle ajoradalle sellaiseen paikkaan, jossa siitä on vaaraa muulle liikenteelle ja josta sitä ei voida heti siirtää pois sopivampaan paikkaan, kuljettajan on asetettava tielle varoituskolmio, jos sellainen löytyy ajoneuvosta pakollisena varusteena. Varoituskolmio varoittaa muita tienkäyttäjiä epäkuntoisesta ajoneuvosta ja se on oltava jokaisessa ajoneuvossa, jonka kokonaismassa on suurempi kuin 500 kg. Kuitenkin kevyessä perävaunussa ja muussa hinattavassa ajoneuvossa, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg ja jonka vetoajoneuvossa on varoituskolmio, riittää, jos varoituskolmio on vetoajoneuvossa.

Varoituskolmio on sijoitettava riittävän etäälle pysähtyneestä ajoneuvosta, jotta muut tienkäyttäjät ja ajoneuvojen kuljettajat voivat hyvissä ajoin huomata varoituksen. Tielle asetetun varoituskolmion luvaton poistaminen tai siirtäminen on ehdottomasti kielletty.

Kuljettajan on ryhdyttävä tarvittaessa myös muihin toimenpiteisiin toisten tienkäyttäjien varoittamiseksi. Mikäli epäkuntoisesta ajoneuvosta voi aiheutua välitöntä vaaraa muille tienkäyttäjille esimerkiksi ajoneuvon huonon paikan sekä sääolosuhteiden vuoksi, saa hätävilkkuja käyttää myös varoittamisessa. Jos ajoneuvo on jäänyt rautatie- tai raitiotiekiskoille, kuljettajan on varoituskolion asettamisen lisäksi ryhdyttävä junan tai raitiovaunun kuljettajan varoittamiseksi tarpeellisiin toimiin.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa