Minilex - Lakipuhelin

Ajoneuvoverovelvollisuuden päättyminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvosta maksettava verovelvollisuus päättyy luonnollisesti sinä päivänä, jona ajoneuvon liikennekäytöstä poisto tai lopullinen poisto merkitään ajoneuvorekisteriin. Jos ajoneuvon rekisterikilpien palautuspäivä on aiempi kuin liikennekäytöstä poistamisen tai lopullisen poiston rekisteriin merkitsemispäivä, verokausi päättyy kuitenkin rekisterikilpien palautuspäivään. Mikäli ajoneuvon omistaja- tai haltijatieto muuttuu siten, että verovelvollisuus siirtyy uudelle verovelvolliselle, päättyy automaattisesti vanhan omistajan tai haltijan verovelvollisuus tuona siirtymispäivänä.

Muutoskatsastuksen tai muutosrekisteröinnin yhteydessä verovelvollisuus voi loppua myös siinä tapauksessa, että ajoneuvo rekisteröidään tai katsastetaan verovapaaksi. Tällöin verovelvollisuus päättyy sinä päivänä, jona tämä rekisteröinti tai katsastus tehdään. Verovelvollisuus päättyy myös silloin, kun eräissä tapauksissa verovapautuksen edellytykset alkavat ja ajoneuvoveroa ei tarvitse enää suorittaa.

Jos verovelvollisuus päättyy edellä mainittujen ajoneuvon omistaja- tai haltijatiedon muuttumisen tai verovapautuksen takia, edellytyksenä ajoneuvoverovelvollisuuden päättymiselle on, että verovelvollisuuden päättymisen perusteesta on tehty lain mukainen rekisteri-ilmoitus. Jos voidaan luotettavasti osoittaa, että verovelvollisuuden päättymisen peruste on syntynyt ilmoituksen tekoa aikaisemmasta ajankohdasta, verovelvollisuuden voidaan katsoa päättyneen tuona ajankohtana. Jos ajoneuvon edellinen omistaja on luovuttanut ajoneuvon tuntemattomalle, verovelvollisuus päättyy kuitenkin sinä päivänä, jona Liikenteen turvallisuusvirasto on saanut ilmoituksen ja luotettavaksi katsomansa selvityksen luovutuksesta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa