Minilex - Lakipuhelin

Ajoneuvon pituuden ylittävän kuorman merkitseminen


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Ajoneuvon kuormaamisessa tulee turvallisuustekijänä ottaa myös huomioon, että kuorma tulee merkitä. Muiden tienkäyttäjien, erityisesti takana ajavan kuljettajan, on näin helpompi havaita ylipitkä kuorma.

Kuorman uloin osa on selvästi ja asianmukaisesti merkittävä, kun kuorma ulottuu edessä edes sentinkin ajoneuvon ääriviivan ulkopuolelle, tai kun se on takana yli yhden metrin ajoneuvon rajaviivojen ulkopuolella. Merkintään on valoisana aikana käytettävä punaista tai punakeltaista vähintään 300 mm x 300 mm suuruista merkkilippua.

Pimeän tai hämärän aikana tai muulloinkin, kun sääolosuhteet tai vastaava muu syy sitä edellyttää, on kuormanulokkeen merkintään käytettävä sekä heijastinta että valaisinta merkkilipun sijasta. Ajoneuvon etupuolella on käytettävä valkoista valoa eteenpäin näyttävää valaisinta ja valkoista heijastinta sekä takana on oltava punaista valoa taaksepäin näyttävä valaisin ja punainen heijastin. Heijastimen käytössä tulee huomioida lisäksi, että se ei saa olla kolmion muotoinen.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa