Minilex - Lakipuhelin

Ajoasiakirjan esittämisvelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajan on pidettävä mukanaan ajokorttia aina ajettaessa. Kuljettajan on poliisin vaatiessa esitettävä tälle ajokorttinsa, todistuksen ajoneuvon rekisteröinnistä sekä muut asiakirjat, joiden mukana pitämiseen hän on velvollinen. Tällainen muu asiakirja on esimerkiksi kuljettajakortti, joka vaaditaan kuorma-auton kuljettajalta, kun ajoneuvoa käytetään maanteiden henkilö- ja tavaraliikenteessä.

Ajokortti ja mikä tahansa tieliikennelaissa mainittu lupa, autokoululupaa lukuun ottamatta, ja kuljettajantutkintotodistus on pidettävä ajettaessa mukana ja vaadittaessa esitettävä poliisimiehelle taikka muulle liikenteen valvontaan liittyvässä virkatehtävässä toimivalle tulli- ja rajavartiomiehelle sekä liikenne- ja viestintäministeriön tai Liikenneviraston liikennettä valvomaan määräämälle virkamiehelle.

Jos ajoneuvon kuljettajalla ei poliisin pysäyttäessä ole mukanaan vaadittua ajokorttia, mutta poliisi kykenee toteamaan hänen henkilöllisyytensä, eikä epäile ajo-oikeuden voimassaoloa, voi poliisi sallia ajon jatkamisen. Tällöin poliisi voi kuitenkin velvoittaa kuljettajan esittämään ajokortin poliisille tietyssä määräajassa. Vastaavasti voidaan menetellä myös silloin, jos kuljettajalta puuttuu jokin muu mainittu tärkeä asiakirja.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa