Minilex - Lakipuhelin

Maanvuokrasopimuksen purkaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maanvuokrasopimuksen vuokranantajalla on oikeus purkaa maanvuokrasopimus, jos vuokramiehen omaisuus luovutetaan konkurssiin, eikä konkurssipesä ole vuokranantajan asettamassa määräajassa ilmoittanut vastaavansa maanvuokrasopimuksen mukaisten velvollisuuksien täyttämisestä. Lisäksi edellytetään, että vuokralainenkaan ei ole asettanut vakuutta näiden velvollisuuksien täyttämisestä, jos vuokraoikeutta ei saa ilman vuokranantajan lupaa siirtää toiselle. Vuokranantaja ei saa purkaa sopimusta konkurssin alettua sillä perusteella, että vuokraa on maksamatta konkurssin alkamista edeltävältä ajalta.

Vuokranantaja voi purkaa maanvuokrasopimuksen tontinvuokrasopimusta lukuun ottamatta, jos vuokralainen lain tai sopimuksen vastaisesti on luovuttanut vuokra-alueen tai sen hallinnan toiselle. Vuokranantaja voi purkaa sopimuksen myös, jos vuokralainen laiminlyö vuokranmaksun eikä kehotuksesta huolimatta korjaa laiminlyöntiään, tai jos vuokralainen laiminlyö vuokra-alueen kunnossapitovelvollisuuden eikä kehotuksesta huolimatta korjaa laiminlyöntiään.

Vuokralaisella on oikeus maanvuokrasopimuksen purkamiseen ensinnäkin, jos vuokranantaja ei ole luovuttanut vuokra-aluetta hänelle sopimuksessa määrättynä ajankohtana. Toiseksi vuokralainen voi purkaa sopimuksen, jos vuokranantaja ei ole ilmoittanut hänelle sopimusta tehtäessä voimassa olleesta viranomaisen päätöksestä, joka estää tai vaikeuttaa sopimuksenmukaista vuokra-alueen käyttämistä. Vuokralainen voi purkaa sopimuksen myös, jos vuokra-alueen kunto ei vastaa sopimusta, tai jos vuokranantaja laiminlyö sopimuksen mukaisen velvollisuutensa vuokra-alueen kunnossapidosta. Jos vuokra-alueen kunnosta ei ole sovittu, voi vuokralainen purkaa sopimuksen, jos vuokra-alue ei luovutushetkellä ole sellaisessa kunnossa, jota voidaan vaatia huomioon ottaen alueen käyttötarkoitus, sopimuksen ehdot ja muut olosuhteet.

Vuokralaisen purkamisoikeuden edellytyksenä on lisäksi, että purkamisen perusteena olevalla seikalla on hänelle olennainen merkitys ottaen huomioon vuokra-alueen käyttötarkoitus ja muut olosuhteet. Purkamisoikeutta ei ole, jos purkamisen peruste korjataan ennen, kuin vuokralainen purkaa sopimuksen. Kun vuokralainen purkaa sopimuksen, vuokrasuhde päättyy välittömästi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]