Minilex - Lakipuhelin

Tarvitaanko maanvuokrasopimuksessa todistajia?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maanvuokrasopimuksella tarkoitetaan asiakirjaa, jossa osapuolet sopivat tietyn kiinteistön tai maa-alan väliaikaisesta luovuttamisesta vastiketta vastaan. Maanvuokrasopimuksen osapuolina ovat vuokranantaja sekä vuokralainen. Maanvuokran kohteena voi olla esimerkiksi tyhjä taikka rakennettu tontti. Maanvuokrasopimus voidaan tehdä kirjallisesti tai tietyissä tapauksissa suullisestikin (kun kyse on maatalousmaan vuokrasta tai muusta maanvuokrasta kuin tontinvuokrasta taikka muun asuntoalueen vuokrasta ja kun vuokra-aika on enintään kaksi vuotta). Molemmat ovat oikeudellisesti yhtä päteviä, mutta mahdollisessa riitatilanteessa todistaminen on huomattavasti helpompaa ja luotettavampaa kun sopimus on laadittu kirjallisesti. Kirjalliseen maanvuokrasopimukseen on otettava kaikki ehdot, joiden osapuolet haluavat koskevan vuokrasuhdetta. Sellainen ehto, jota ei ole otettu sopimukseen, on mitätön. Lisäksi, jos vuokralainen vuokraamisen tarkoituksessa on silloin, kun se ei ole sallittua, tehnyt suullisen sopimuksen ja sen nojalla saanut hallintaansa kiinteistön tai alueen, on se sopijapuoli, joka kieltäytyy tekemästä tämän sopimuksen mukaista kirjallista vuokrasopimusta, velvollinen korvaamaan toiselle sopijapuolelle tälle vuokrasuhteen syntymättä jäämisestä aiheutuneen vahingon.

Vaikka maanvuokrasopimuksen ehdoilla on suuri merkitys maanvuokrasopimuksen syntymisessä ja sen sisällön muotoilemisessa, maanvuokrasopimus ei edellytä todistajien läsnäoloa (kuten esimerkiksi ositussopimus tai testamentti). Maanvuokrasopimus ja sen sisältö ovat itsessään todistusvoimaisia. Todistajille ei siten ole tarvetta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]