Minilex - Lakipuhelin

Pitkäaikainen maanvuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maanvuokrauksesta säädetään maanvuokralaissa. Maanvuokraa koskevat sopimukset ovat pääsääntöisesti todella pitkiä, ja sopimuksen pituuteen vaikuttaa myös se, mistä maanvuokrauksen vuokratyypistä on kysymys. Eri vuokratyypeille on säädetty ehdottomat enimmäispituudet laissa.

Ensimmäinen vuokratyyppi on tontinvuokra, joka on lähes täysin käytöstä poistunut vuokratyyppi sen säädännöllisen jäykkyyden vuoksi. Yleisin vuokratyyppi sen sijaan on asuntoalueen vuokra, jossa sopimuksen myötä lähes aina vuokralaiselle syntyy velvollisuus rakentaa esimerkiksi tietynlaisia taloja maalle omalla rahallaan sopimuksen mukaisesti. Asuntoalueen maanvuokrasopimuksen pitää aina olla määräaikainen, pääasiassa 30–100 vuotta.

Muita maanvuokratyyppejä ovat esimerkiksi rakennetut viljelmät ja maatalousmaat. Näiden alueiden vuokrasopimukset voivat olla pisimmillään 25 ja 20 vuotta, tai sitten ne voivat olla voimassa toistaiseksi. Muut maanvuokrauksen vuokratyypit ovat eräänlainen jäännöskategoria, jonka mukaan säädellään esimerkiksi teollisuuskäyttöön vuokrattujen maa-alueiden vuokrasopimuksia. Myös muun maanvuokran alaisten sopimusten enimmäispituus on sata vuotta.

Lähes jokainen maanvuokrasopimus on hyvinkin pitkäaikainen, joten niiden irtisanomiset tai purkamiset ovat melko harvinaisia tapahtumia. Maanvuokralaissa on erikseen säädetty purku- tai irtisanomisperusteista erilaisissa maanvuokratilanteissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]