Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistövero maanvuokrassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maanvuokra syntyy vuokrasopimuksen tuloksena. Maanvuokrasopimuksen kohteena on maa-alue ja osapuolina vuokranantaja ja vuokralainen. Usein maanvuokrasopimuksen kohteena olevalla maa-alueella on myös rakennuksia. Näiden vuokra-alueella olevien rakennusten omistusoikeus ei siirry maanvuokrasopimuksen myötä vuokralaiselle.

Kiinteistöverolla taas tarkoitetaan vuosittain maksettavaa veroa, joka perustuu kiinteistön omistukseen. Veron suuruus taas perustuu kiinteistön arvoon. Kiinteistöveroprosentin suuruudesta päätetään kunnassa vuosittain. Käytössä on erisuuruisia kiinteistöveroprosentteja eri tarkoitukseen käytetyille kiinteistöille. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,93−1,80 %, vakituisten asuinrakennusten veroprosentti on 0,41−0,90 % ja muiden asuinrakennusten veroprosentti on 0,93−1,80 %.

Näin ollen veron maksaa kiinteistön omistaja, ei vuokralainen tai muu taho jolla on käyttöoikeus kiinteistöön. Tosin vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia muusta, mutta veron tilittää aina se, joka omistaa kiinteistön 1.1. Maanvuokrasopimuksen osapuolet voivat sopia, että maanvuokrasta suoritettava vastike on yleiseen tasoon verrattuna alhainen, muuta siihen lisätään vuosittain vuokrakohteessa sijaitsevan kiinteistön kiinteistöveron määrä. Kuitenkin kiinteistöveron maksaa omistaja, kuten edellä on todettu. Jos kiinteistöllä on useita omistajia, he vastaavat verosta kukin suhteessa omaan omistusosuuteensa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]