Minilex - Lakipuhelin

Verotus silloin, kun kiinteistö myydään kunnalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Omaisuuden luovutuksesta saatu myyntivoitto on veronalaista pääomatuloa. Näin ollen kiinteistön myynnistä maksetaan veroa, mikäli myyjä saa kiinteistön kaupasta voittoa. Jos kiinteistö myydään kunnalle, on myynnistä saatu luovutusvoitto kuitenkin osittain verovapaata.

Kiinteistön myynnin osittainen verovapaus koskee kiinteän omaisuuden luovutusta kunnalle. Osittainen verovapaus koskee kunnan lisäksi kiinteän omaisuuden myyntiä valtiolle, maakunnalle tai kuntayhtymälle. Huojennus ei koske kuitenkaan yhteisöjä, eikä avoimia tai kommandiittiyhtiöitä.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Mikäli kiinteistön omistaja on oikeutettu huojennukseen, toteutetaan osittainen verovapaus käyttämällä 80 prosentin hankintameno-olettamaa. Kiinteistön luovutusvoiton veronalainen määrä lasketaan tällöin siten, että luovutushinnasta vähennetään vähintään 80 prosenttia sen määrästä.

Osittaisen verovapauden tarkoituksena on edistää julkisyhteisöjen, kuten esimerkiksi kunnan kiinteän omaisuuden hankintaa. Aiemmin kunnan kiinteän omaisuuden hankintaa on edistetty muun muassa säätämällä kiinteän omaisuuden luovutus kunnalle verovapaaksi, mikäli luovutus tehtiin ajanjaksolla 1.10.2013-31.12.2014. Tällöin verovapaudella pyrittiin tukemaan kuntien rakennusmaiden hankintaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa