Minilex - Lakipuhelin

Varainsiirtovero kiinteistönvaihdossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lain mukaan kiinteistön omistusoikeuden luovutuksesta varainsiirtoverovelvollinen on luovutuksensaaja. Koska kiinteistöjä vaihdettaessa tapahtuu kaksi luovutusta, on varainsiirtoveroa suoritettava kummastakin luovutuksesta. Näin ollen vaihdon kumpikin osapuoli suorittaa varainsiirtoveroa.

Varainsiirtoveron suuruus on 4 % vaihdettavan kiinteistön kauppahinnasta tai muun vastikkeen arvosta. Vero määräytyy luovutetun kiinteistön luovutushetken käyvän arvon mukaan. Mahdollisesti maksettavasta välirahasta ei makseta varainsiirtoveroa. Vaihdettavien kiinteistöjen arvot oletetaan välirahat mukaan laskettuna yhtä suuriksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kun kiinteistön omistusoikeus luovutetaan, tulee luovutuksensaajan maksaa varainsiirtovero Verohallinnolle. Vero on maksettava ennen lainhuudon hakemista ja viimeistään kuuden kuukauden kuluessa kiinteistönvaihdosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa