Minilex - Lakipuhelin

Vapautuvista työpaikoista ilmoittaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa vapautuvista työpaikoista työyhteisön sisällä. Vapaista paikoista tiedottaminen on suoritettava työpaikalla vallitsevan käytännön mukaisesti, mikä voi tarkoittaa sitä, että jos tapana on ollut ilmoittaa kaikista vapautuneista työpaikoista, tulee jatkossakin toimia näin. Käyttäjäyrityksen on vastaavia menettelyjä noudattaen ilmoitettava vapautuvista työpaikoistaan myös vuokraamilleen työntekijöille.

Tämä velvoite ei siis edellytä sitä, että työnantajan on ryhdyttävä tiedottamaan sisäisesti kaikista avautuvista työpaikoista. Mikäli tällainen käytäntö kuitenkin on olemassa, työnantajan on huolehdittava, että avoimista työpaikoista tiedotettaessa menettely ei ole syrjivää, vaan sen on kohdistuttava työntekijöihin tasapuolisesti.

Työnantaja voi ilmoittaa työpaikoista esimerkiksi ilmoitustaululla tai sähköpostitse. Ilmoitusvelvollisuus takaa työntekijöille tasapuolisen mahdollisuuden saada tieto avautuvista työpaikoista ja mahdollisuuden hakeutua näihin. Tämä takaa sekä osa-aikaisille että määräaikaisille työntekijöille samat mahdollisuudet hakeutua vapaisiin töihin kuin vakituisilla tai kokoaikaisilla työntekijöillä on. Lisätietoja vapautuvien työpaikkojen ilmoittamisen käytännöistä voit kysellä juristeiltamme.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa