Minilex - Lakipuhelin

Tasa-arvosuunnitelman laatimisvelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantajat, joiden palveluksessa on säännöllisesti vähintään 30 työntekijää, tulee laatia vähintään joka toinen vuosi erityisesti palkkausta ja muita palvelussuhteen ehtoja koskeva tasa-arvosuunnitelma. Tasa-arvosuunnitelmalla tarkoitetaan suunnitelmaa, jonka työnantaja laatii yhdessä henkilöstön edustajien kanssa ja jonka mukaisesti työnantaja toteuttaa tasa-arvoa. Tasa-arvosuunnitelma voidaan sisällyttää henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan tai työsuojelun toimintaohjelmaan.

Tasa-arvosuunnitelma on siis laadittava yhteistyössä luottamusmiehen, luottamusvaltuutetun, työsuojeluvaltuutetun tai muiden henkilöstön nimeämien edustajien kanssa. Henkilöstön edustajilla on oltava riittävät osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet suunnitelmaa laadittaessa. Tasa-arvosuunnitelmasta ja sen päivittämisestä on lisäksi tiedotettava henkilöstölle.

Tasa-arvosuunnitelma sisältää selvityksen muun muassa työpaikan tasa-arvotilanteesta, sukupuolten sijoittumisesta eri tehtäviin sekä palkoista ja palkkaeroista. Lisäksi suunnitelmassa on esitettävä toimenpiteet, jotka edistävät sukupuolten välistä tasa-arvoa ja joiden avulla palkat olisivat tasa-arvoisia. Kolmanneksi tasa-arvosuunnitelmassa on arvioitava niiden toimenpiteiden toteutumista, jotka ovat kuuluneet aiempina vuosina laadittuihin tasa-arvosuunnitelmiin. Lisätietoja tasa-arvosuunnitelmasta voit kysellä lakimiehiltämme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]