Minilex - Lakipuhelin

Tiedonantovelvollisuuden rikkominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojasäännöksiin kuuluu tietojenantovelvollisuus markkinoitaessa kuluttajapalvelussopimuksia ja palvelusten sopimuksentekotilanteessa. Mikäli tietojenantovelvollisuus rikotaan, aktivoituu elinkeinonharjoittajan eli palvelussopimuksen toimeksisaajan virhevastuu. Tietojenantovelvollisuus koskee muun muassa tietoja palveluksen sisällöstä ja laadusta tai toimeksisaajan suorituksesta. Jotta tilaaja voisi vedota tietojenantovelvollisuuden rikkomiseen virheenä, tietojen tulee voida olettaa vaikuttaneen hänen päätöksentekoon. Kuluttajapalveluksia tarjoavalla elinkeinonharjoittajalla on oltava myös luettelo tai muu selvitys eri maksujen määräytymisperusteista.

Palvelusta koskevien tietojen antamisen lisäksi, elinkeinonharjoittajalla on myös neuvontavelvollisuus. Jos sopimusta tehtäessä tai sen jälkeen osoittautuu, että palvelus, sen hinta, kohteen arvo ja ominaisuudet tai muut erityiset seikat huomioon ottaen ilmeisesti ei olisi tilaajan kannalta tarkoituksenmukainen, toimeksisaajan on viipymättä ilmoitettava siitä tilaajalle. Toimeksisaajan on ilmoitettava tilaajalle myös, jos palvelus ilmeisesti tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin tilaaja on kohtuudella voinut odottaa. Palveluksen terveydelle tai omaisuudelle mahdollisesti aiheutuvasta haitasta tai vaarasta on myös ilmoitettava kuluttajalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]