Minilex - Lakipuhelin

Palveluksen luovutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajapalveluksella tarkoitetaan elinkeinonharjoittajan eli toimeksisaajan kuluttajalle eli tilaajalle suorittamaa työtä, jonka kohteena on irtain esine, rakennus tai kiinteä omaisuus.

Pääsääntöisesti palvelus katsotetaan luovutetuksi silloin, kun tilaaja on saanut palveluksen kohteena olleen esineen hallintaansa. Jos palveluksen kohde-esine on palveluksen suorittamista varten toimeksisaajan hallinnassa, palvelus katsotaan luovutetuksi, kun esine palveluksen suorittamisen jälkeen on luovutettu tilaajalle. Muissa tapauksissa palvelus katsotaan luovutetuksi, kun se on suoritettu loppuun.

Lähtökohtaisesti palveluksen luovutusajankohdan määrää osapuolten välinen sopimus. Toimeksisaaja ja tilaaja eivät välttämättä kuitenkaan ole sopineet palveluksen tarkasta luovutusajankohdasta. Tällöin palvelus on luovutettava sen laatuun ja laajuuteen nähden kohtuullisessa ajassa sopimuksenteosta. Kohtuullisen ajan pituus riippuu siitä, millaisessa ajassa kyseiset palvelut normaalisti suoritetaan.

On tärkeää muistaa, että toimeksisaajalla ei ole oikeutta vaatia maksua hukkaan menneestä työstä, jos palvelussuoritus on esimerkisi vahingoittunut tai tuhoutunut ennen palveluksen luovutusta eikä johdu tilaajasta. Edellä mainittua ei kuitenkaan sovelleta, jos suoritus on mennyt hukkaan sen jälkeen, kun palveluksen luovutus on viivästynyt tilaajasta johtuvasta syystä.

Jos toimeksisaaja viivästyy sovitusta luovutuksesta tai luovutus ei tapahdu kohtuullisessa ajassa, tilaajalla on oikeus pidättyä maksamasta palveluksen hintaa. Tilaaja ei kuitenkaan saa pidättää rahamäärää, joka ilmeisesti ylittää ne vaatimukset, joihin hänellä on viivästyksen perusteella oikeus.

Huomionarvoista on, että toimeksisaajalla on tilaajan maksulaiminlyönnin johdosta pidätysoikeus palveluksen kohde-esineeseen. Jos palveluksen kohteena on toimeksisaajan hallinnassa oleva irtain esine, ja tilaaja laiminlyö kyseisestä sopimuksesta johtuvan maksuvelvollisuutensa, toimeksisaajan ei tarvitse luovuttaa esinettä tilaajalle tai esineen omistajalle ennen kuin saatava on maksettu tai siitä on asetettu riittävä vakuus.

Minilexin lakimiehet auttavat mielellään kuluttajapalveluksen luovutukseen liittyvissä kysymyksissä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]