Minilex - Lakipuhelin

Salainen virhe kiinteistössä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistössä on salainen virhe, jos kiinteistö kyseisen virheen vuoksi poikkeaa laadultaan merkittävästi siitä, mitä myydyn kaltaiselta kiinteistöltä voidaan olettaa. Siis vain merkittävä poikkeama kiinteistön laadussa täyttää salaisen virheen tunnusmerkistön. Salainen virhe tarkoittaa siis sitä, että rakennuksessa tai laitteessa on jokin vika, jota myyjä tai ostaja eivät ole tarkastuksessa huomanneet.

Virhettä arvioitaessa asetetaan kiinteistö vastakkain muiden samantyyppisten kiinteistöjen kanssa, jolloin katsotaan poikkeaako kohde laadultaan vastaavista kohteista. Arvioitaessa, millaista kuntoa kiinteistöltä voidaan perustellusti odottaa, otetaan huomioon kiinteistön kauppahinta ja muut käsillä olevat olosuhteet. Huomiota kiinnitetään myös kiinteistöllä olevien rakennusten ikään. Uudemmalta rakennukselta odotetaan perustellusti parempaa kuntoa kuin vanhemmalta rakennukselta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Salaisen virheen tapauksissa myyjä on täyttänyt tiedonantovelvollisuutensa, ja ostaja on myös asianmukaisesti tarkistanut kiinteistön. Jokin piilevä virhe kiinteistössä on silti jäänyt molemmilta osapuolilta huomaamatta. Mikäli jompikumpi osapuolista on tiennyt virheestä, ei kyseessä voi olla salainen virhe.

Asiantuntevat Minilexin lakimiehet auttavat sinua, mikäli salainen virhe kiinteistön kaupassa sattuu kohdallesi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa