Minilex - Lakipuhelin

Sähköinen kaupankäyntijärjestelmä ja kiinteistökauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökauppa voidaan nykyisin tehdä sähköisen kaupankäyntijärjestelmän avulla. Kyseessä on sähköinen asiointijärjestelmä, missä osapuolet voivat sähköisesti tehdä kiinteistökaupan tai muun luovutuksen ilman kaupanvahvistajaa. Maanmittauslaitos huolehtii sähköisen järjestelmän ylläpitämisestä ja sen kehittämisestä. Asiointijärjestelmässä laaditut asiakirjat laaditaan sähköiselle Maanmittauslaitoksen vahvistamalle lomakkeelle.

Kiinteistön omistajan tulee laatia sähköisen kauppakirjan luonnos, jonka tulee sisältää tiedot luovutustarkoituksesta, luovutettava kiinteistö, myyjä ja ostaja sekä kauppahinta tai muu vastike. Kauppaa ei voi tehdä sähköisen järjestelmän kautta, mikäli kauppakirjan luonnos ei täytä lain määrittämiä edellytyksiä.    

Osapuolet voivat laatia tai hyväksyä asiakirjoja sähköisessä asiointijärjestelmässä, kun heidät on tunnistettu vahvan sähköisen tunnistuspalvelun tarjoajan ylläpitämällä tunnistamismenetelmällä tai sähköisen allekirjoituksen hyväksytyllä varmenteella. Ennen kun kummatkin osapuolet ovat hyväksyneet kauppakirjan, ei luonnos tai siihen tehdyt muutokset sido osapuolia. Myyjä ja ostaja voivat näin ollen peruuttaa tai muuttaa kauppakirjan luonnoksen vapaasti, jollei toinen osapuoli käsittele sitä samanaikaisesti. Kiinteistökauppa syntyy, kun osapuolet ovat hyväksyneet kauppakirjan samansisältöisenä.   

Lisätietoja sähköisestä kaupankäyntijärjestelmästä voi tiedustella Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]