Minilex - Lakipuhelin

Pätemättömät ehdot kiinteistökaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vaikka kiinteistön kaupan osapuolilla on lähtökohtaisesti sopimusvapaus, kiinteistön kaupan ehdot eivät voi olla millaisia tahansa. Tietyt ehdot ovat siten pätemättömiä, koska ne vaikuttaisivat haitallisesti esimerkiksi kiinteistöjen vaihdantaan.

Pätemättömiä ovat sellaiset ehdot, joiden mukaan kiinteistön myyjällä tai jollakin muulla henkilöllä on myöhemmin halutessaan oikeus lunastaa kiinteistö. Ostajaa ei voida myöskään velvoittaa tarjoamaan kiinteistöä myyjälle tai jollekin tietylle henkilölle ennen sen luovuttamista uudelle omistajalle. Ehdot, jotka rajoittavat kiinteistön omistajalle normaalisti kuuluvia oikeuksia, ovat myös kiellettyjä. Kyseisiä ehtoja ovat esimerkiksi kielto pantata kiinteistö, kielto luovuttaa kiinteistö edelleen sekä kielto sopia vuokraoikeuden tai muun erityisen oikeuden perustamisesta kiinteistöön. Myöskin sellainen ehto, joka rajoittaa ostajan henkilökohtaista vapautta, on sitomaton. Lainvastaiset ja sopimattomat ehdot, joilla pyritään esimerkiksi kiertämään lain säännöksiä, ovat niin ikään kiellettyjä. Samaten sitomaton on sellainen ehto, joka rajoittaa myyjän kaupanvastuuta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]