Minilex - Lakipuhelin

Onko määräala pakko lohkoa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala erotetaan omaksi kiinteistöksi lohkomalla. Tavanomaisesti määräala lohkotaan omaksi kiinteistöksi kaupan jälkeen. Määräalalle haettu lainhuuto käynnistää lohkomisen automaattisesti. 

Määräalan lohkomisen automaattinen käynnistyminen

Kun kiinteistöstä on luovutettu uusi määräala tai kun aiemmin luovutetusta määräalasta on luovutettu uusi määräala, määräalan lainhuudatus tulee automaattisesti vireille samalla tavoin kuin silloin, kun luovutuksen kohteena on ollut kokonainen kiinteistö tai sen määräosa. Kiinteistötoimituksessa määräala lohkotaan itsenäiseksi kiinteistöksi. Määräalaan myönnetty lainhuuto käynnistää määräalan automaattisen lohkomisen. 

Määräalalle on haettava lainhuutoa kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun saantokirja on allekirjoitettu. Määräalan lohkomista ei siten käytännössä voi välttää. Lohkomisessa määräala muodostetaan itsenäiseksi kiinteistöksi ja se onkin ajankohtaista silloin, kun määräalan rajat halutaan vahvistaa ja erottaa kyseinen määräala emäkiinteistöstä.

Vinkit

- Määräalalle on haettava lainhuutoa määräajassa, jolloin lohkominen käynnistyy automaattisesti eli määräalan lohkomiselta ei käytännössä voi välttyä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa