Minilex - Lakipuhelin

Miten tehdään virheilmoitus kuluttajapalveluksesta?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajapalveluksen tilaajan on virhetilanteissa olennaisen tärkeää ilmoittaa virheestä toimeksisaajalle. Tilaaja ei nimittäin saa vedota palveluksen virheeseen, ellei hän ilmoita virheestä toimeksisaajalle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Tilaajan kannattaakin tarkastaa palvelus virheiden varalta jo luovutuksen yhteydessä, mutta varsinaista velvollisuutta kuluttajalla ei tähän ole. Jos tilaaja kuitenkin jo toimeksisaajan suorittaessa palvelusta havaitsee sen lopputulokseen ilmeisesti vaikuttavia virheitä, hänen olisi syytä ilmoittaa niistä jo virheen havaittuaan eikä vasta luovutuksen yhteydessä. Virheilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian palveluksen virheen havaitsemisen jälkeen.

Virheilmoitus voidaan tehdä suullisesti tai kirjallisesti. Kirjallinen ilmoitus on kuitenkin kannattavampi vaihtoehto, jotta tilaaja pystyy myöhemmin vaivatta osoittamaan täyttäneensä ilmoitusvelvollisuutensa. Virheilmoitus voidaan myös tehdä elinkeinonharjoittajalle, joka on välittänyt palveluksen tai sitoutunut vastaamaan sen ominaisuuksista. Tilaajan ei vielä virheilmoituksen yhteydessä tarvitse yksilöidä virheeseen perustuvia vaatimuksiaan.

Vaikka tilaaja ei olisi ilmoittanut virheestä kohtuullisessa ajassa, hän saa kuitenkin vedota palveluksen virheeseen, jos:

  • toimeksisaaja on menetellyt törkeän huolimattomasti tai kunnianvastaisesti ja arvottomasti
  • virhe perustuu siihen, että palvelus ei ominaisuuksiltaan vastaa terveyden tai omaisuuden suojelemiseksi lainsäädännössä asetettuja vaatimuksia
  • virhe perustuu siihen, että palveluksen tulos muuten on terveydelle tai omaisuudelle vaarallinen

 

Minilexin lakimiehet auttavat mielellään kuluttajapalvelusta koskevan virheilmoituksen tekemisessä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa