Minilex - Lakipuhelin

Mitä tarkoittaa korkokatto?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainalle voidaan asettaa korkokatto siten, että lainasta perittävä korko ei nouse yli sovitun rajan. Kun lainan korolle on sovittu korkokatto, lainan viitekorko seuraa Euribor-koron vaihteluja. Lainanottaja hyötyy Euribor-koron matalasta tasosta, sillä tällöin myös lainan korko lähtee laskemaan. Kun Euribor-korko vastaavasti nousee, ei lainan viitekorko kuitenkaan nouse yli sovitun korkokaton. 

Kulutusluottojen korkokatto otettiin Suomessa käyttöön vuonna 2013. Tätä ennen kulutusluotto saattoi maksaa mitä tahansa, mutta uudistuksen jälkeen alle 2000 euron lainojen todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 prosenttiyksikön ja voimassa olevan viitekoron yhteissummaa.

Uusi kulutusluottojen korkokatto tuli voimaan 1.9.2019. Tämä uusi korkokatto koskee vain kyseisen ajankohdan jälkeen tehtyjä uusia luottosopimuksia, ja tätä ajankohtaa ennen tehdyt sopimukset jatkuvat vanhoilla ehdoilla. Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajan nostamalle luotolle perittävää luoton korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa