Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluottosuhde - kulutusluottosopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluottosopimus on tehtävä kirjallisesti ja kuluttajalle on annettava yksi sopimuskappale. Luottosopimuksessa on sovittava kulutusluottosuhteeseen liittyvistä maksuista, koroista, hyvityksistä tai korvauksista. Kuluttajalta ei saa luottosuhteen perusteella periä sellaisia maksuja, joista ei ole sovittu kulutusluottosopimuksessa.

Kulutusluottosopimuksessa on ilmoitettava todellinen vuosikorko. Samoin siinä tulee ilmoittaa muun muassa luoton määrä tai mahdollinen luottoraja, luoton myöntämiseen ja käyttöön liittyvät maksut, korot ja muut luottokustannukset, milloin luotto erääntyy tai, jos se on maksettava erissä, erien suuruus ja niiden eräpäivät taikka muut takaisinmaksuehdot

Tililuottosopimuksessa ja muuta määrältään vaihtelevaa luottoa koskevassa sopimuksessa voidaan todellinen vuosikorko mainita luoton tyypillistä käyttöä kuvaavana esimerkkinä.

Kulutusluottosopimuksen ehdoissa voidaan määrätä, että luotosta maksettava korko muuttuu Suomen Pankin peruskoron tai muun sopimuksessa yksilöidyn viitekoron korkokannan muutoksia vastaavasti. Viitekoron on oltava julkinen ja perustuttava luotonantajan yksipuolisesta määräysvallasta riippumattomiin tekijöihin. Kuluttajalle on ilmoitettava koron muutoksista tiliotteessa tai muutoin kirjallisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa