Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluottosuhde - kulutusluottosopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluottosopimus on tehtävä kirjallisesti ja kuluttajalle on annettava yksi sopimuskappale. Sopimus voidaan tehdä myös sähköisesti, kunhan kuluttajalla on mahdollisuus tallentaa ja tosintaa sopimus muuttumattomana. 

Luottosopimuksessa on mainittava tiedot luottosopimuksen osapuolista, tarjottavasta luotosta, luottokustannuksista ja luoton takaisinmaksusta. Nämä ovat lähtökohtaisesti kuluttajan näkökulmasta tärkeimmät luottosopimuksesta ilmenevät tiedot. Luottosopimuksesta tulee lisäksi ilmetä sopimusrikkomuksen seuraamukset, kuluttajalle lain nojalla kuuluvat oikeudet, tiedot peruuttamisoikeudesta ja luottosopimuksen irtisanomisesta sekä tiedot käytettävissä olevista oikeussuojakeinoista. 

Luotonantajan on ennen luottosopimuksen tekemistä annettava kuluttajalle riittävät ja selkeät selvitykset sen arvioimiseksi, soveltuuko luotto kuluttajan tarpeisiin. Luotonantajan tulee myös ennen luottosopimuksen tekemistä arvioida kuluttajan luottokelpoisuus eli se, onko kuluttajalla edellytykset täyttää luottosopimuksen mukaiset velvoitteensa. 

Tililuottosopimuksessa ja muuta määrältään vaihtelevaa luottoa koskevassa sopimuksessa voidaan todellinen vuosikorko mainita luoton tyypillistä käyttöä kuvaavana esimerkkinä. Kulutusluottosopimuksen ehdoissa voidaan määrätä, että luotosta maksettava korko muuttuu Suomen Pankin peruskoron tai muun sopimuksessa yksilöidyn viitekoron korkokannan muutoksia vastaavasti. Viitekoron on oltava julkinen ja perustuttava luotonantajan yksipuolisesta määräysvallasta riippumattomiin tekijöihin. Kuluttajalle on ilmoitettava koron muutoksista tiliotteessa tai muutoin kirjallisesti.

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa luottosopimus ilmoittamalla siitä luotonantajalle 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]