Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluoton todellinen vuosikorko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotot ova kuluttajille myönnettäviä lainoja, lainanlykkäyksiä tai muita rahoitusjärjestelyitä kuluttamista varten. Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä ulkomaiset ja kotimaiset luottoyritykset. Kulutusluotot ovat yleensä melko pieniä, nopealla takaisinmaksuajalla olevia lainoja. Kulutusluottoa voi saada myös ilman vakuuksia. Kuluttujansuojalaki määrää kulutusluoton todellisen vuosikoron ilmoittamisesta kuluttajaluoton mainonnassa. Eli vuosikorko tulee näkyä selvästi kulutusluoton mainoksesta. 

Todellinen vuosikorko on korkoprosentti, joka saadaan laskemalla luottokustannukset vuosikorkona luoton määrälle lyhennykset huomioiden. Eli luoton ottamisesta kertyvät kaikki kulut, kuten nostomaksut, tilinhoitomaksut ja luoton korko lasketaan yhteen vuotuiseksi korkoprosentiksi. Todellisen vuosikoron avulla kuluttaja voi vertailla eri luottoja ja niiden hintoja.

Varsinkin pienissä kulutusluotoissa kustannukset ovat nousseet hyvin suuriksi, joten todelliselle vuosikorolle määrättiin korkokatto alle 2000 euron lainoissa. Korkokatto on korkolain mukainen viitekorko lisättynä enintään 50 prosenttiyksiköllä. Tällä hetkellä viitekorko on 0,5 prosenttia, joten todellinen vuosikorko on 50,5 prosettia. Kulutusluotot voivat aiheuttaa monenlaisia oikeudellisisa ongelmia, jos haluat aiheesta lisätietoja soita lakipuhelimeen. 

Uusi kulutusluottojen korkokatto tuli voimaan 1.9.2019. Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajan nostamalle luotolle perittävää luoton korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. On hyvä huomata, että tämä uusi korkokatto koskee mainitun ajankohdan jälkeen tehtyjä uusia lainasopimuksia. Ennen syyskuuta tehdyt sopimukset jatkuvat vanhoilla ehdoilla, eikä uusi korkokatto tule niihin sovellettavaksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]