Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluoton todellinen vuosikorko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotot ova kuluttajille myönnettäviä lainoja, lainanlykkäyksiä tai muita rahoitusjärjestelyitä kuluttamista varten. Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä ulkomaiset ja kotimaiset luottoyritykset. Kulutusluotot ovat yleensä melko pieniä, nopealla takaisinmaksuajalla olevia lainoja. Kulutusluottoa voi saada myös ilman vakuuksia. Kuluttujansuojalaki määrää kulutusluoton todellisen vuosikoron ilmoittamisesta kuluttajaluoton mainonnassa. Eli vuosikorko tulee näkyä selvästi kulutusluoton mainoksesta. 

Todellinen vuosikorko on korkoprosentti, joka saadaan laskemalla luottokustannukset vuosikorkona luoton määrälle lyhennykset huomioiden. Eli luoton ottamisesta kertyvät kaikki kulut, kuten nostomaksut, tilinhoitomaksut ja luoton korko lasketaan yhteen vuotuiseksi korkoprosentiksi. Todellisen vuosikoron avulla kuluttaja voi vertailla eri luottoja ja niiden hintoja.

Varsinkin pienissä kulutusluotoissa kustannukset ovat nousseet hyvin suuriksi, joten todelliselle vuosikorolle määrättiin korkokatto alle 2000 euron lainoissa. Korkokatto on korkolain mukainen viitekorko lisättynä enintään 50 prosenttiyksiköllä. Tällä hetkellä viitekorko on 0,5 prosenttia, joten todellinen vuosikorko on 50,5 prosettia. Kulutusluotot voivat aiheuttaa monenlaisia oikeudellisisa ongelmia, jos haluat aiheesta lisätietoja soita lakipuhelimeen. 

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa