Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotot ovat kuluttajille myönnettäviä lainoja, maksulykkäyksiä tai muita rahoitusjärjestelyitä kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat yleensä pienehköja, lyhyellä laina-ajalla myönnettäviä luottoja. Pankit sekä yksityiset kotimaiset ja ulkomaiset luottoyritykset voivat myöntää lainoja kuluttajille. Kulutusluotto on yksi syy ihmisten nopeaan velkaantumiseen, jonka vuoksi kulutusluottojen sääntely on nykyään Suomessa tiukentunut. 

Kulutusluotoissa todellinen vuosikorko voi kasvaa suureksi erilaisten piilokustannuksen vuoksi. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki korot ja maksut lainan nostamisesta. Todellinen vuosikorko kuvaa vuosittaista korkoa kaikki lainan kustannukset huomioiden. Kuluttajansuojalain mukainen kulutusluottoja koskeva uusi korkokatto tuli voimaan 1.9.2019. Lain mukaan kuluttajan nostamalle luotolle perittävää luoton korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. Tämän uuden korkokaton myötä rajoitetaan ennemminkin nimelliskorkoa kuin todellista vuosikorkoa. Nimelliskorolla tarkoitetaan lainasta perittävää korkoa, kun taas todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan koron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Myös näistä lainan muista luottokustannuksista ja niiden enimmäismäärästä on säädetty kuluttajansuojalaissa. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ennenkuin ottaa kulutusluottoa, on hyvä selvittää lainan todellinen kustannus. Eli kuinka paljon lainasta pitää maksaa, että se on kokonaan takaisinmaksettu. Myös omaa rahantarvetta tulee arvioida ja miettiä voiko esimerkiksi säästämällä välttää kulutusluoton ottamisen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa