Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotot ovat kuluttajille myönnettäviä lainoja, maksulykkäyksiä tai muita rahoitusjärjestelyitä kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat yleensä pienehköja, lyhyellä laina-ajalla myönnettäviä luottoja. Pankit sekä yksityiset kotimaiset ja ulkomaiset luottoyritykset voivat myöntää lainoja kuluttajille. Kulutusluotto on yksi syy ihmisten nopeaan velkaantumiseen, jonka vuoksi kulutusluottojen sääntely on nykyään Suomessa tiukentunut. 

Kulutusluotoissa todellinen vuosikorko voi kasvaa suureksi erilaisten piilokustannuksen vuoksi. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki korot ja maksut lainan nostamisesta. Todellinen vuosikorko kuvaa vuosittaista korkoa kaikki lainan kustannukset huomioiden. Nykyään on olemassa lainmukaan määräytyvä korkokatto todelliselle vuosikorolle alle 2000 euron luotoissa. Korkokaton myötä useimmat alle 2000 euron kulutusluotot hävisivät luottomarkkinoilta ja nykyään kuluttajan on otettava usein suurempi määrä lainaa. Kulutusluottoja myönnetään joko vakuudella tai ilman. 

Ennenkuin ottaa kulutusluottoa, on hyvä selvittää lainan todellinen kustannus. Eli kuinka paljon lainasta pitää maksaa, että se on kokonaan takaisinmaksettu. Myös omaa rahantarvetta tulee arvioida ja miettiä voiko esimerkiksi säästämällä välttää kulutusluoton ottamisen. 

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa