Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotot ovat kuluttajille myönnettäviä lainoja, maksulykkäyksiä tai muita rahoitusjärjestelyitä kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat yleensä pienehköja, lyhyellä laina-ajalla myönnettäviä luottoja. Pankit sekä yksityiset kotimaiset ja ulkomaiset luottoyritykset voivat myöntää lainoja kuluttajille. Kulutusluotto on yksi syy ihmisten nopeaan velkaantumiseen, jonka vuoksi kulutusluottojen sääntely on nykyään Suomessa tiukentunut. 

Kulutusluotoissa todellinen vuosikorko voi kasvaa suureksi erilaisten piilokustannuksen vuoksi. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki korot ja maksut lainan nostamisesta. Todellinen vuosikorko kuvaa vuosittaista korkoa kaikki lainan kustannukset huomioiden. Kuluttajansuojalain mukainen kulutusluottoja koskeva uusi korkokatto tuli voimaan 1.9.2019. Lain mukaan kuluttajan nostamalle luotolle perittävää luoton korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. Tämän uuden korkokaton myötä rajoitetaan ennemminkin nimelliskorkoa kuin todellista vuosikorkoa. Nimelliskorolla tarkoitetaan lainasta perittävää korkoa, kun taas todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan koron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Myös näistä lainan muista luottokustannuksista ja niiden enimmäismäärästä on säädetty kuluttajansuojalaissa. 

Ennenkuin ottaa kulutusluottoa, on hyvä selvittää lainan todellinen kustannus. Eli kuinka paljon lainasta pitää maksaa, että se on kokonaan takaisinmaksettu. Myös omaa rahantarvetta tulee arvioida ja miettiä voiko esimerkiksi säästämällä välttää kulutusluoton ottamisen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]