Minilex - Lakipuhelin

Luottosopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennen luottosopimuksen tekemistä luotonantajan tulee arvioida kuluttajan luottokelpoisuus hänen tuloja ja muita taloudellisia olosuhteitaan, esimerkiksi velkoja tai varallisuutta, koskevien riittävien tietojen perusteella.

Luottosopimuksessa on mainittava 1) tiedot luottosopimuksen osapuolista 2) tiedot, jotka on annettava ennen luottosopimuksen tekemistä 3) sopimuksen muut ehdot 4) tiedot peruuttamisoikeuden käyttämisen edellytyksistä 5) tiedot luottosopimuksen irtisanomisesta ja muusta päättämisestä sekä 6) tiedot käytettävissä olevista oikeussuojakeinoista ja valvontaviranomaisista. Ennen luottosopimuksen tekemistä annettaviin tietoihin sisältyy muun muassa tiedot luotonantajasta, tarjottavasta luotosta, luottokustannuksista ja luoton takaisinmaksusta. 

On syytä huomata, että luoton voi aina maksaa kokonaan tai osittain pois ennen sen erääntymistä, huolimatta siitä, onko tästä mainintaa luottosopimuksessa vai ei.

Kuluttajaluottosopimus on aina tehtävä kirjallisesti, tai sähköisesti niin, että se voidaan tallentaa ja tulostaa muuttumattomana. Luotonsaajan on myös saatava oma sopimuskappaleensa.

Kun kyse on määräaikaisesta, erissä maksettavasta luotosta luotonsaajan on saatava luoton lyhennystaulukko itselleen maksutta hänen sitä pyytäessään. Suoritettavien maksujen, maksukausien- ja ehtojen on käytävä ilmi lyhennystaulukosta. Lisäksi maksuerien tiedot on eriteltävä niin, että niistä selviävät pääoman lyhennysosuus, korko sekä muut maksut.

Jos luottosopimuksessa niin on sovittu, on luotonantajalla oikeus muuttaa myönnetyn luoton juoksevaa korkoa sopimuksessa määritellyn viitekoron mukaisesti. Luotonantajan on kuitenkin ilmoitettava tällaisista muutoksista ennen muutoksen voimaantuloa, tai sopimuksessa sovitun mukaisesti pysyvällä tavalla kirjallisesti tai sähköisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]