Minilex - Lakipuhelin

Luottosopimusta ei saa solmia puutteellisin tiedoin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luotonantaja ei saa myöntää kuluttajalle luottoa puutteellisin tiedoin. Luotonantajan on siten otettava selvää kuluttajan taloudellisesta asemasta ja kyvystä suoriutua luottosopimuksessa kirjatuista velvoitteistaan. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kuluttajan on tarpeen vaatiessa esitettävä esimerkiksi palkkakuittinsa todisteena tuloista.

Kuluttajan ja luotonantajan välistä luottosopimusta ei saa solmia puutteellisin tiedoin. Luotonantajan onkin ilmoitettava kuluttajalle hyvissä ajoin ennen luottosopimuksen tekemistä tietyistä, luottosuhdetta koskevista seikoista. Luotonantajan on tiedotettava kuluttajaa ensinnäkin siitä, kuka toimii luotonantajana. Toiseksi, kuluttajalle on ilmoitettava tarjottavan luoton määrä, luottokustannukset sekä luoton takaisinmaksua koskevat seikat. Kuluttajalle on annettava tieto myös luototettavasta hyödykkeestä. Neljänneksi, kuluttajalle on kerrottava luottosopimuksen rikkomisesta seuraavista seuraamuksista sekä kuluttajalle lain mukaan kuuluvista oikeuksista.

Edellä mainitut tiedot on saatettava kuluttajan tietoon joko kirjallista tai sähköistä muotoa noudattaen. Luotonantaja ei voi käyttää tietojen antamiseen mitä tahansa lomaketta, vaan kuluttajan on saatava ne "Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot" – lomakkeella. Vakiomuotoista lomaketta ei tarvitse käyttää silloin, kun on kyse asuntoluottoa tai alle 100 euron hyödykesidonnaista kertaluottoa koskevista luottosopimuksista.

Luottosopimusta ei saa solmia puutteellisin tiedoin silloinkaan, kun on kyse sopimuksen tekemisestä puhelimitse. Tällöin laissa säädetyt tiedot sisältävä lomake on annettava kuluttajalle mahdollisimman pian sopimuksen tekemisen jälkeen, jos "Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot"- lomaketta ei ole mahdollista antaa ennen luottosopimuksen päättämistä.

 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]