Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto kuluttajavirasto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajan oikeuksia turvaa Suomessa kuluttajavirasto, joka on valtion viranomaistaho. Sen tehtävänä on valvoa kuluttajansuojalain toteutumista ja avustaa kuluttajia ongelmatilanteissa. Kuluttajavirasto on osa kilpailu- ja kuluttajavirastoa, jonka palveluita ovat mm. kuluttajaneuvonta, kuluttaja-asiamies, kuluttajariitalautakunta, talous- ja velkaneuvonta sekä Euroopan kuluttajakeskus.Kuluttajaviraston palvelut ovat lähtökohtaisesti maksuttomia.

Kuluttaja-asiamies valvoo kuluttajan suojaksi säädetyn lainsäädännön noudattamista. Kuluttaja-asiamies ei pääsääntöisesti käsittele yksittäisiä riita-asioita, joissa kuluttaja hakee hyvitystä tavaran tai palvelun virheestä. Näitä tapauksia käsittelevät kuluttajaoikeusneuvojat ja kuluttajariitalautakunta. Kuluttaja-asiamies voi kuitenkin harkintansa mukaan avustaa kuluttajaa yksittäisen riita-asian hoitamisessa.

Riitoja ratkotaan erityisesti kuluttaja-asioihin erikoistuneessa kuluttajariitalautakunnassa, josta ratkaisun saa yleensä nopeammin kuin tuomioistuimesta. Ratkaisut ovat luonteeltaan suosituksia, mutta yritykset noudattavat niitä yleisesti hyvin.

Talous- ja velkaneuvonta on lakisääteinen palvelu, jonka neuvontaa järjestävät ensisijaisesti kunnat, mutta useammalla kunnalla saattaa olla yhteinenkin velkaneuvoja. Velkaneuvonnat auttavat velkatilanteen kartoittamisessa, ovat kuluttajan puolesta yhteydessä velkojiin ja avustavat maksuaikataulujen ja velkojen järjestelyssä. Velkaneuvonnat auttavat myös tuomioistuimelle tehtävän velkajärjestelyhakemuksen ja  siihen kuuluvan maksuohjelman laatimisessa ja tarkistamisessa.

Kuluttajavirastossa toimiva Euroopan kuluttajakeskus auttaa rajat ylittävän kaupan kysymyksissä. Euroopan kuluttajakeskus (ECC Finland) neuvoo kuluttajia ulkomaisiin yrityksiin liittyvissä kysymyksissä ja tarjoaa sovitteluapua riitatilanteissa, joita kuluttajalla on toisessa EU:n jäsenmaassa, Norjassa tai Islannissa sijaitsevan yrityksen kanssa. 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]