Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto osamaksulla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaupoissa ja verkkokaupoissa tarjotaan nykyisin paljon mahdollisuuksia ostaa osamaksulla ja maksaa tuote erissä. Osamaksusopimusta sovittaessa kannattaa kuitenkin tutustua tarkasti sopimuksen ehtoihin. Etenkin kannattaa huomioida maksusopimuksen maksuaika, korko ja kulut. Osamaksusopimus saattaa tulla yllättävän kalliiksi, koska tuotetta ostettaessa ei välttämättä tule mietityksi osamaksusopimuksen tilinhoitomaksuja, kuukausimaksuja tai koron kasvamista. Todellinen vuosikorko ja tilinhoitomaksut saattavatkin kasvattaa velkaa yllättävän nopeasti, jolloin maksettavaa tulee huomattavasti tuotteen alkuperäistä ostohintaa enemmän. 

Kuluttajansuojalain mukaan osamaksukaupalla tarkoitetaan sellaista tavaran kauppaa, jota koskevan sopimuksen mukaan hinta suoritetaan maksuerissä. Osamaksueriä aletaan tavallisesti lyhentää, kun tavara on luovutettu kuluttajalle. Huomioitavaa etenkin hankittaessa autoa osamaksukaupalla on, että myyjä voi pidättää itselleen joko oikeuden tavaran takaisin ottamiseen taikka omistusoikeuden tavaraan siihen asti, kun joko koko hinta tai ainakin määrätty maksueristä on suoritettu. Kuluttajan on siis näissä tapauksissa palautettava tuote alkuperäiselle myyjälle, jos maksukyky ei riitä osamaksusopimuksen lyhentämiseen.

Osamaksusopimusta verrataan kuluttajalainsäädännössä kulutusluottoon, joten sitä koskevat myös samat säännöt. Osamaksusopimuksella voidaan hankkia myös palveluja ja luottoja, jolloin kannattaa olla erityisen tarkka sopimusehdoista, koska näitä voi harvoin palauttaa myyjälle. Kuluttajalla on kuitenkin aina oikeus peruuttaa kuluttajaluottosopimus ilmoittamalla siitä luotonantajalle pysyvällä tavalla 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]