Minilex - Lakipuhelin

Luottosopimuksen irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajalla on oikeus irtisanoa luottosopimus, joka koskee jatkuvaa luottoa. Jos kuluttaja on valinnut lainan muodokseen jatkuvan luoton, voi hän milloin tahansa lainata varoja sovittuun määrään asti ilman, että välissä tarvitsee solmia uutta lainasopimusta. Jatkuvaa luottoa koskeva luottosopimus voidaan kuluttajan toimesta irtisanoa heti päättyväksi, ellei irtisanomisajasta ole sovittu. Jos luottosopimuksen irtisanomisessa on noudatettava irtisanomisaikaa, ei aika saa olla kuukautta pidempi.

Kuluttajalta ei saa periä kuluja jatkuvaa luottoa koskevan luottosopimuksen irtisanomisesta. Sen sijaan kuluttajan on luonnollisesti suoritettava luottosopimusta koskevat säännölliset kulut ajalta ennen sopimuksen irtisanomista.

Jatkuvaa luottoa koskevan luottosopimuksen voi kuluttajan lisäksi irtisanoa myös luotonantaja. Luotonantajan puolelta tapahtuvasta irtisanomisesta sovitaan luottosopimuksessa ja irtisanomisen on tapahduttava näitä ehtoja noudattaen. Kun luotonantaja irtisanoo luottosopimuksen, ei se vielä eräännytä jo nostettua luottoa maksettavaksi irtisanomishetkellä tai edes irtisanomisajan kuluttua umpeen. Kuluttajaa suojataan niin, että tämä voi luotonantajan luottosopimuksen irtisanomisesta huolimatta maksaa luoton takaisin luottosopimuksessa sovittuja ehtoja noudattaen. Irtisanomisaika luotonantajan irtisanoessa sopimuksen on vähintään kaksi kuukautta ja tieto irtisanomisesta on toimitettava kuluttajalle kirjallisesti tai sähköisesti.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]